Infovonal: +36(1) 246 8393
E-mail: info @ hostop.hu

Gyakran feltett kérdések

Mennyi a függöny élettartama?

Ez mindig attól függ, hogy milyen sokszor és mivel közlekednek a nyíláson. Egy boltajtóra szerelt függöny átlagos használat mellett 6-8 évig használható. Ekkor tapasztalható, hogy a függöny anyaga a színében öregedni kezd, de ez nem befolyásolja a mechanikai tulajdonságait, rugalmassága és hőszigetelő képessége ugyanúgy megmarad.
Egy nagy igénybevételű teherkapun akár 2-3 évenként is szükséges lehet a szalagok cserélése, elsősorban a munkavédelmi előírások miatt.
Összességében elmondható, hogy az élettartama a használat gyakoriságától és a függönyt ért mechanikai hatásoktól függ.

Mivel kell tisztítani?

A függöny tisztításakor elsődleges szempont, hogy kerüljük a maró hatású vegyszereket. Kisebb mértékű szennyeződés esetén elégséges a háztartásban is használatos üvegtisztítóval befújni a felületét, majd papírtörlővel vagy száraz puha ruhával áttörölni. Erősebb szennyeződés esetén a szalagokat a helyükről leakasztva mosószeres vizes ronggyal le lehet mosni, majd üvegtisztítóval és papírtörlővel áttisztítani.
Nagyobb ipari függönyök esetén előfordul, hogy a szalag felülete megkarcolódik és a targoncáról a zsír belekenődik a mélyedésekbe. Az így elhasználódott szalagokat a munkavédelmi átláthatóság miatt célszerűbb időnként átcserélni.

Kijönnek-e felmérni a nyílást?

A nyílás megmérésében és az adott helyhez legmegfelelőbb függöny kiválasztásában a legtöbb esetben telefonon is tudunk segíteni. Természetesen igény esetén helyszíni felmérést és szaktanácsadást is kérhetsz. A részletekről érdeklődj vevőszolgálatunkon.

A függönynek négyzetméter ára van?

A függönyök árait nem négyzetméter alapján tudjuk megadni.
Az árak a függönyhöz felhasznált alapanyag szükséglet alapján vannak kalkulálva, így, ha nagyobb függönyre van szükséged, akkor kedvezőbb árakon tudod megvásárolni.

Mit szükséges megadnom ahhoz, hogy árajánlatot kérhessek?

Első lépésként az adott felhasználáshoz szükséges terméknél lévő árajánlatkérőnél feltüntettük a legfontosabb adatokat, amelyek alapján előzetes árat tudunk adni.

Milyen a hőszigetelést tudok vele elérni?

Mérési adatunk hűtők esetében áll rendelkezésre. A nyári melegekben egyes hűtőkön akár 50%-os elektromos energia megtakarítást is mértek.
Ajtók és kapuk esetében pontos hőszigetelési értéket nem lehet megadni, mivel a hőszigetelés több dolog függvénye.
Pl. mekkora huzat a nyíláson, amire fel van szerelve; hány fok a külső és a belső hőmérséklet közötti különbség, mennyit van nyitogatva az ajtó, mekkora átfedésű függönyről beszélünk, milyen szalagvastagságból van legyártva stb.
Ezek mind befolyásolják a végső eredményt. Összességében azért elmondhatjuk, hogy a nyitott ajtóval ellentétben a függönnyel szerelt nyílásokon érezhető a különbség.

Kapható-e készen? Előre le van gyártva?

A legtöbb ajtó és a hozzá tartozó szerelési lehetőség mind eltérő, ezért nincsenek kész függönyök. Minden darabot egyedileg gyártunk le.
Gyártási határidőnk 1-3 munkanap.
Ez a függöny méretétől és a kért szalagtípustól függ.

Kültérre szerelve télen a fagyálló anyag szükséges-e?

Kültéri használat esetén a normál szalagokból álló függöny nyugodtan alkalmazható.
A fagyálló anyagot csakis olyan helyeken szabad alkalmazni, ahol egész évben mínusz hőmérsékleten van a függöny (pl. mélyhűtőkamra vagy mélyhűtőház.)
A meleg hatására a fagyálló szalagok összetapadhatnak, ezáltal megnehezítik a függönyön való közlekedést.

Mit jelent a DOP és DEHP?

A DOP és a DEHP a PVC-hez használt lágyító adalék. Az egészségre káros hatása miatt használatát a 2008. október 18-tól érvényben lévő új európai vegyianyag szabályozásnak megfelelően Európai Unióban betiltották.
A Hőstop-Plastika Kft. által forgalmazott hőstop szalagok és táblák a nem tartalmazzák az egészségre káros DOP/DEHP lágyító adalékokat!